MINYAK HITAM TERBAIK

MINYAK HITAM TERBAIK

ANDA NAK MINYAK HITAM SHELL HELIX  TERBAIK TULEN & ORIGINAL?





MINYAK HITAM TERBAIK 2017 UNTUK SEMUA KENDERAAN

 


BIAR TAHU MINYAK PELINCIR TERBAIK JANGAN TERTIPU

TAHUKAH ANDA 80% PEMANDU GAGAL MENGESAN MINYAK HITAM TERBAIK TULEN & ORIGINAL

CALL SEGERA UNTUK MINYAK PELINCIR TERBAIK DAPATKAN FREEGIFT 01110282707

Kena berhati-hati kerana serbuan oleh KPDNK dahulu di sebuah kilang tidak bernama, SEMUA model minyak pelincir enjin telah dibotolkan menggunakan 1 sumber minyak tiruan. Jadi semua model di pasaran kemungkinannya tiruan adalah tinggi bergantung pada sumber anda mendapatkannya

.



 APA PENTINGNYA  MINYAK HITAM TERBAIK TULEN & ORIGINAL 

  1. MENINGKATKAN KADAR RESPONSIF ENJIN TERBAIK
  2. SEHINGGA 67% MENINGKATKAN PRESTASI KEBERSIHAN ENJIN TERBAIK
  3. 24% TAHAN PENGOKSIDAAN UNTUK MELINDUNGI ENJIN TERBAIK LEBIH LAMA
  4. 47% LEBIH STABIL UNTUK MENCEGAH PENCAIRAN MINYAK
  5. TEKNOLOGI SINTETIK KELAJUAN TETAP  BAGI PERJALANAN JAUH




Minyak pelincir sintetik: Ramai yang mendakwa minyak pelincir sintetik memanjangkan lagi tempoh penukaran minyak pelincir, mengurangkan geseran dan mampu beroperasi dengan lebih baik pada suhu tinggi. Berdasarkan kajian yang dijalankan membuktikan dakwaan tersebut adalah benar terbukti minyak ini berfungsi dengan lebih cekap berbanding minyak pelincir mineral biasa.


Pelincir jenis ‘monograde’ adalah murah digunakan pada kenderaan atau jentera berat dan lasak atau untuk enjin kenderaan ringan yang telah berusia. Kelikatan SAE 40 biasanya menjadi pilihan bagi penggunaan yang lasak


Jenis ‘multigrade’ pula merujuk kepada kadar kelikatan minyak pelincir yang boleh berubah daripada cair semasa suhu sejuk kepada lebih pekat apabila kepanasan suhu meningkat. 5W - 15W dah memadai bagi kenderaan di Malaysia (W adalah winter/wet) agar lebih senang hidupkan dan minyak cepat tersebar dalam enjin ketika enjin sejuk awal pagi. 



PRESTASI 4 STAR 

“Produk menepati spesifikasi industri moden,mendapat kelulusan daripada pengeluar kenderaan terbaik dan enjin terkenal dari seluruh dunia. “Selain menjamin kebersihan enjin, produk minyak hitam shell helix terbaik ini juga memberi perlindungan terbaik daripada kehausan dan kakisan yang boleh memanjangkan hayat enjin selain dapat mengurangkan kos penyelenggaraan,”.

Minyak pelincir Shell Helix didatangkan dengan label yang direka semula untuk menjadikan ia lebih mudah dikenali. Maklumat seperti gred kelikatan yang lebih jelas membolehkan pengguna mudah mengenal pasti jenis minyak pelincir shell Helix terbaik selain ia memaparkan kod QR yang menyokong dengan pelbagai maklumat berkaitan produk berkenaan.


KENAPA PERLU PAKAI MINYAK FULLY SINTETIK?


1 - ENJIN LEBIH BERSIH DAN TAHAN LEBIH LAMA

Minyak Fully sintetik mempunyai additif yang melindungi seal dan komponen dalaman enjin. Ia juga mengandungi kandungan detergen yang tinggi yang dapat mencuci enjin kereta anda. Bila enjin bersih, prestasi  pun terbaik kan? Dan menjadikan enjin tahan lebih lama.


2 - WAKTU UNTUK SERVICE LEBIH PANJANG
Molekul Minyak fully sintetik ni sekata boleh menerima lebih banyak additif.
Antara additif yang dimasukkan adalah antioksidan (panjangkan hayat minyak) dan detergen.
Minyak ini juga tak mudah terurai dalam suhu yang tinggi.
Ini membuatkan minyak boleh beroperasi lebih lama, sehingga 20000km bergantung pada enjin.


3 - JIMAT BELANJA

Penjimatan adalah dari aspek "FUEL CONSUMPTION". Molekul minyak sintetik ni sekata seperti  guli. Jadi bila kena kat komponen licin je. Minyak semi sintetik pula molekulnya kecik besar dan tak sekata. Macam batu kerikil. Jadi ia agak kasar dan perlukan lebih kuasa enjin dan memerlukan lebihan penggunaan minyak petrol berbanding FULLY SYNTHETIC.

Yang ni mesti ramai orang suka kan? 


Isi borang di bawah sekarang untuk dapatkan minyak terbaik Shell Atau 


                                                                                        CALL SEGERA 01110282707

                                                 CALL SEGERA 01110282707

                                                 CALL SEGERA 01110282707



Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Minyak Hitam SHELL Terbaik - hx3
Minyak Hitam SHELL Terbaik - hx5
Minyak Hitam SHELL Terbaik - SINTETIK HX7
Minyak Hitam SHELL Terbaik - Ultra
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)